Spotlight Concours

Wil jij tijdens de komende editie van Klassiek op het Amstelveld als solist optreden met het Concertgebouw Kamerorkest? Geef je dan op voor het Spotlight Concours en wie weet ben jij een van de drie violisten of pianisten die in september in de Spotlight staat!

Aanmelden Vul het aanmeldformulier in en stuur dit vóór 1 mei 2021 naar info@klassiekophetamstelveld.nl. Maak een YouTube-filmpje waarin je een deel speelt uit Tsjaikovski’s “Souvenir d’un lieu cher” of uit Mozart’s Pianoconcert nr. 14, KV449 en stuur dit uiterlijk 1 juni 2021.

Live audities Uit de aanmeldingen worden een aantal kandidaten uitgenodigd voor de live audities. Deze vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021 in Studio150 Bethlehemkerk in Amsterdam Noord. De kandidaten worden beoordeeld door een jury bestaande uit Michael Waterman (violist, artistiek leider Concertgebouw Kamerorkest, Anna Fedorova (opianist) en Tatiana Chevtchouk (pianist, artistiek leider Klassiek op het Amstelveld).

Twee violisten en twee pianisten worden uiteindelijk geselecteerd om als solist te spelen tijdens Klassiek op het Amstelveld op zaterdag 11 september 2021, samen met het Concertgebouw Kamerorkest. Alle auditanten ontvangen achteraf een opname van hun auditie met commentaar van de jury. Dit alleen al is het meedoen dubbel en dwars waard!

Het reglement vind je hier.