Ben jij tussen de 12 en 20 jaar? Beheers jij een strijkinstrument (positiespel, vibrato en verschillende streeksoorten (o.a. spiccato)? Dan is deze workshop voor jou!

In samenwerking met het NJSO is er op zondag 15 september een workshop voor strijkers tussen de 12 en 20 jaar. De 2,5 uur durende workshop staat onder leiding van dirigent Carel den Hertog en wordt afgesloten met een eindpresentatie. Tussen de ervaren strijkers van het NJSO leer je samenspelen in een strijkorkest en doe je ervaring op met het spelen onder een topdirigent.
Op het programma staat het eerste deel van Karl Jenkins Palladio en de Roemeense Dansen van Bartok.

Praktische informatie
Wat: Workshop met het NJSO olv Carel den Hertog
Wanneer: Zondag 15 september
Tijd: 16.30 uur – 19.00 uur
Waar: Amstelkerk, Amstelveld 10 Amsterdam
Aanmelden: Via dit formulier kan je je aanmelden. Aanmelding is definitief na betaling.

Bladmuziek Jenkins: viool 1, viool 2, altviool, cello, contrabas
Bladmuziek Bartok: viool 1, viool 2, altviool, cello, contrabas

Over het Nederlands Jeugd Strijkorkest
Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 20 jaar. Onder de leden bevinden zich vergevorderde leerlingen van jong-talentklassen of vooropleidingen van de conservatoria, alsmede leerlingen van privédocenten en muziekscholen. Het doel van het orkest is de jonge professionals in de dop op te leiden en concerten te geven op topniveau. De enorme energie, het aanstekelijk enthousiasme en het zeer hoge muzikale en technische niveau van dit jonge orkest overtuigen iedereen.