Klassiek op het Amstelveld

11, 12 & 13 september 2020

Ramon van Engelenhoven in de Liszt Academie (internationale uitwisseling)

Ramon van Engelenhoven in de Liszt Academie (internationale uitwisseling)

Tijdens de derde editie van Klassiek op het Amstelveld in september 2015 kwamen drie Hongaarse talenten van de Liszt Academy of Music (Boedapest) naar het Amstelveld in het kader van een door het festival geïnitieerde internationale uitwisseling: Renáta Kriszta Konyicska, piano, Anasztásia Razvalyaeva, harp, en Miklòs Kornyei, gitaar. Bij hun optreden was ook de Hongaarse ambassadeur aanwezig.

Een uitwisseling is natuurlijk geen uitwisseling als er niet daadwerkelijk wordt uitgewisseld. In het voorjaar werden er plannen gemaakt voor het vervolg van dit bijzondere initiatief en afgelopen donderdag was het zover: een Nederlands toptalent dat al in 2014 op Klassiek op het Amstelveld heeft opgetreden, pianist Ramon van Engelenhoven, reisde af naar Boedapest om daar op te treden voor een Hongaars publiek!

Ramon speelde op een zeer bijzondere locatie: het oude appartement van Franz Liszt, dat tegenwoordig in een museum is veranderd met een concertzaal.
 
2016-11-07-photo-00001157
 
Het programma stond in het teken van de vriendschap tussen de Liszt Academy en Klassiek op het Amstelveld en bestond uit een programma door Ramon met twee transcendentale études van Franz Liszt, en een programma door een Hongaarse celliste Flóra Csöke met twee werken van Antonin Dvorák. Afsluitend speelden de twee jonge musici (symbolisch) samen een sonate voor cello en piano van Edvard Grieg.
 
Wij zijn zeer dankbaar voor de bijzondere vriendschap met de Liszt Academy of Music in Boedapest en deze succesvolle uitwisseling. Bovendien zijn we ontzettend trots dat we binnenlands én buitenlands toptalent dit soort mooie kansen kunnen bieden door jaarlijks nieuwe internationale vriendschappen aan te gaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén