Open Podium

Eén van de doelstellingen van het festival is het bieden van een podium aan jong talent. Vanaf de allereerste editie heeft het publiek kennis mogen maken met jonge musici die aan het begin van hun carrière staan en wellicht in de toekomst in de grootste concertzalen van de wereld spelen.

De festivalzaterdag begint met het Open Podium, waar kinderen vanaf 6 jaar hun muziek mogen laten horen vanaf het grote podium. Een hele ervaring en voor de meeste kinderen de eerste keer dat zij met professionele geluidsversterking voor een groot publiek optreden. Ieder jaar zien wij een stijging in het aantal aanmeldingen voor het Open Podium en er komen ook steeds meer kinderen uit het buitenland speciaal voor naar Amsterdam. Dit sterkt ons in ons geloof dat er een grote behoefte is aan een podium voor jonge musici.

Ook in het Open Podium hebben wij dit jaar vele prijswinnaars uit binnen- en buitenland. Het niveau is dit jaar ongekend, met maar liefst 9 concourswinnaars; wij verwelkomen winnaars van de Amsterdamse Muziekprijs, het Chestnut Piano Concours (Kiev, Oekraïne), het Steinway Festival (Stockholm, Zweden), de Feurich International Piano Competition (Wenen, Oostenrijk), de International Music Competition (Vyatskoe, Rusland) en het Steinway Piano Concours. Deze fantastische jonge musici zijn al hard op weg om een carrière in de muziekwereld op te bouwen en komen graag naar Amsterdam om de broodnodige podiumervaring op te doen.

Het volledige programma van het Open Podium vindt u hier.

Foto’s van het Open Podium 2017 Afbeeldingsresultaat voor symbool copyright Anne Meijer Fotografie