Avond van het Jonge Talent

Aankomende zomer vindt alweer de zesde editie plaats van Klassiek op het Amstelveld. De kracht en onderscheiding van het festival liggen in de ongedwongen uitstraling, de laagdrempeligheid voor het publiek en de hoge kwaliteit van de optredens. Het is nergens anders mogelijk om op één dag, op één podium, alle niveaus van muzikale ontwikkeling te beleven. Van de allereerste stapjes in de klassieke muziek tot aan de wereldtop delen de artiesten één podium. Elk jaar weet de organisatie het weer voor elkaar te krijgen om professionele musici samen te laten spelen met jonge talenten. Voor deze jonge talenten een onvergetelijk ervaring. Een aantal talenten komen samen tijdens de Avond van het Jonge Talent

Wanneer: donderdag 21 juni 2018
Waar: De Duif, Prinsengracht 756 in Amsterdam 

Tickets

Kaarten voor de Avond van het Jonge Talent kunt u hier kopen.
Normaal €25
Studenten €15

De gehele opbrengst van deze avond gaat naar het festival Klassiek op het Amstelveld 2018

Sasha Witteveen (2003)

🎼 Contrabassiste Sasha speelde in 2016 op de vierde editie van Klassiek op het Amstelveld. 

Sasha begon vier jaar geleden contrabaslessen bij Michael Statz doordat ze zag hoe grappig Jack Lemon de contrabas bespeelde in de film Some Like It Hot. Na één jaar werd zij aangenomen aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien heeft zij les van Peter Leerdam. Lees hier de rest van Sasha’s biografie.

Martijn Boom (1998)

🎼 Martijn, marimba, heeft al verschillende keren opgetreden tijdens Klassiek op het Amstelveld. Eerst als solist tijdens onze eerste editie in 2013 en vervolgens als slagwerker van JeugdOrkest Nederland. 

Martijn Boom begon op zesjarige leeftijd met slagwerkles bij Kees de Dreu op de muziekschool “Het Klooster” te Woerden. Al snel werd hij toegelaten tot de kopgroep van deze muziekschool. Met de kopgroep werd er meegedaan aan leuke projecten, zoals een uitvoering van de Boléro van Ravel. Ook won hij de vriendenprijs van “Het Klooster”. Deze prijs maakte het mogelijk om extra lessen te volgen bij Ronald Ent. Lees hier verder voor Martijns biografie.

 

► Emil Grubert (2001)

🎼 De Avond van het Jonge Talent geeft talenten die bij Klassiek op het Amstelveld hebben opgetreden de kans zich nogmaals aan het publiek te tonen. Violist Emil was bij van vier van de vijf edities aanwezig. Tijdens de tweede en derde editie van het festival speelde Emil op het Open Podium. De vierde editie stond Emil, samen met 15 andere talenten, op het Hoofdprogramma met Amsterdam Sinfonietta. Vorig jaar, tijdens ons jubileum, was Emil als solist te bewonderen.

Emil Grubert (2001) komt uit een muzikale familie en speelt vanaf zijn zesde viool. Zijn passie is muziek maken en hij luistert al zijn hele leven naar opnames van levende als historische violisten. Zijn eerste vioollessen kreeg Emil van zijn ouders. Lees hier de rest van Emils biografie.

Ramon van Engelenhoven (1995)

🎼 Ramon speelde in 2014 voor de eerste keer op Klassiek op het Amstelveld. Samen met het Noord-Hollands JeugdOrkest bracht hij het eerste deel van het 2e pianoconcert van Rachmaninov ten gehore. Afgelopen jaar was Ramon wederom op ons podium te vinden, dit keer niet als solist maar, samen met het Concertgebouw Kamerorkest, als begeleiding van Laetitia Gerards. Daarnaast ontving Ramon vorig jaar tijdens de educatiedag op zondag een masterclass van meesterpianist Alexander Gavryluyk. Ramon is niet alleen tijdens de Avond van het Jonge Talent te bewonderen, maar zal ook tijdens onze zesde editie in het Hoofdprogramma optreden. Ditmaal samen met het Nederlands Symfonie Project!

Ramon begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en studeert momenteel in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding afsloot met een 10. Benieuwd wat Ramon verder allemaal al gedaan heeft? Lees hier verder voor de rest van zijn biografie.

Foto: Duco de Vries

Lucie Horsch (1999)

🎼 In 2015 speelde Lucie Horsch voor de eerste keer op Klassiek op het Amstelveld, ze speelde samen met klavecinist Alexandra Nepomnyashaya. Vorige jaar speelde Lucie op het Amstelveld samen met het Orkest van de Achttiende eeuw. Op zondag verzorgde ze een workshop en masterclass voor jonge blokfluitisten, welke uit heel Nederland hiervoor naar Amsterdam waren gekomen.

Lucie is op haar achttiende al een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles aan de muziekschool in Amsterdam. In 2011 werd ze toegelaten aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, voor blokfluit bij Walter van Hauwe en voor piano bij Marjès Benoist. Inmiddels combineert Lucie Horsch haar studie blokfluit met een pianostudie bij Jan Wijn. Ze was daarnaast ook zeven jaar lang lid van het Nationaal Kinderkoor.

Klik hier voor de hele biografie van Lucie.

Foto: Ronald Knapp

 

Laetitia Gerards (1993)

🎼 Laetitia zong tijdens de vierde editie van Klassiek op het Amstelveld met Amsterdam Sinfonietta en vorig jaar trad ze op met het Concertgebouw Kamerorkest.

Laetitia begon op haar vijfde met cellospelen. Als celliste werd ze op haar dertiende toegelaten tot de Young Musicians Academy van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Twee jaar later begon ze tevens met een studie muziektheater, aan hetzelfde conservatorium. Uiteindelijk koos Laetitia definitief voor de zang, en ze vervolgde haar klassieke zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego, bij wie ze in mei 2016 summa cum laude afstudeerde. Op dit moment wordt ze gecoacht door Magreet Honig.

 

Lees hier verder voor de biografie van Laetitia