Comité van Aanbeveling
Jean-François van Boxmeer CEO Heineken International

Liza Ferschtman Violiste

Elly Ameling Sopraanzangeres

Daniël Wayenberg Meesterpianist

Fons van Westerloo Bestuurslid Koninklijk Concertgebouworkest, voorzitter Stichting Donateurs KCO, bestuurslid Vereniging Vrienden van het KCO en Koninklijk Concertgebouw

Sigrid van Aken Directeur Goede Doelen Loterijen

Candida Thompson Artistiek leider Amsterdam Sinfonietta

Herbert van Hasselt Voorzitter Stichting Vrienden van de Oude Kerk

Een droom die in vervulling gaat is fantastisch. Vooral als het gaat om iets heel puurs en heel origineels, namelijk kinderen van alle pluimage een kans geven om zich te manifesteren met klassieke muziek! Hier zal de piano een belangrijke schakel worden tussen vele jonge muziekamateurs. Goed ook dat ze ondersteund worden door enkele grote voorbeelden uit de klassieke muziekwereld.

Dat dit festival ‘Klassiek op het Amstelveld’ een jaarlijks terugkerend open podium mag blijven in het dynamische centrum van Amsterdam, zodat kinderen hier hun liefde voor klassieke muziek met leeftijdgenoten kunnen delen!

Op deze manier muziek beleven en uitvoeren zorgen ervoor dat je als jonge musicus gedreven blijft om te presteren en op te treden. Daarom wens ik dat groot en klein zijn of haar muziektalent op dit festival in vervulling zal zien komen!

Amsterdam, juni 2013

Daniël Wayenberg, meesterpianist