Bereikbaarheid Amstelveld
Per openbaar vervoer
Lijn 4 (vanaf Centraal Station of Station RAI) stopt het dichtst bij het Amstelveld. Vanaf halte ‘Prinsengracht’ op de Utrechtsestraat kunt u het plein al zien. Lijn 16 en 24 (vanaf Centraal Station) hebben een halte op de Vijzelstraat tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht waar u ook in de buurt van het plein arriveert. U kunt vanaf deze halte in oostelijke richting lopen, via de Kerkstraat of de Prinsengracht.

Per fiets of lopend
Het Amstelveld ligt tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat in, ter hoogte van de Kerkstraat en de Prinsengracht. Makkelijk te vinden via elk van deze vier straten/grachten.

Per auto
Vanuit het noorden
Ringweg A10 Noord, afrit S116 Noord/Centrum/Volendam, Richting Centrum. Na IJ-tunnel rechtdoor, bij Mr. Visserplein-rotonde met de bocht mee naar links de Weesperstraat op. Rechtsaf de Mauritskade volgen tot aan Westeinde. Daar rechts afslaan en langs de Nederlandsche Bank rechtdoor de Utrechtsestraat in. Hier de eerste gracht linksaf (Prinsengracht). Het plein is direct aan de rechterzijde zichtbaar.

Vanuit het zuiden en oosten
Komend vanaf de A2 of de A10 Oost, Afrit S110. Over de Utrechtsebrug, rechtdoor door de Rijnstraat, de Van Woustraat, het Westeinde, langs de Nederlandsche Bank rechtdoor de Utrechtsestraat in. Hier de eerste gracht linksaf (Prinsengracht). Het plein is direct aan de rechterzijde zichtbaar.

Vanuit het westen
Op de A10 Zuid Afrit S109 RAI. Verkeerslicht rechtsaf, Europaboulevard volgen tot het Europaplein, daar rechtsaf de Rooseveltlaan in. Na het Victorieplein linksaf de Rijnstraat in. Deze volgen en via de van Woustraat, het Westeinde, langs de Nederlandsche Bank rechtdoor de Utrechtsestraat in. Hier de eerste gracht linksaf (Prinsengracht). Het plein is direct aan de rechterzijde zichtbaar.

Parkeergarages
Q-Park Weesperplein