Klassiek op het Amstelveld

12 & 13 september 2020

Young Talent Orchestra

Met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met orkestrepertoire en het vak van orkestmusicus, hebben Codarts Rotterdam en Muziekinstituut Hellendaal in 2013 het Young Talent Orchestra (YTO) opgericht.
Het orkest, dat onder leiding staat van Mikhail Zemtsov, speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd – van Barok tot 21ste eeuw. Jonge toptalenten treden regelmatig als solist met het orkest op.

Op 1 mei 2017 won het YTO de Eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel. In 2018 heeft het orkest de 2de Prijs en de Publieksprijs gewonnen bij het Nationaal Concours voor Jeugdsimfonieorkesten.

De afgelopen jaren heeft het orkest opgetreden in onder meer de Grote Zaal van de Doelen, de Grote of Laurenskerk, Wereldhavendagen, Gergiev Festival, International Viola Congress (Rotterdam), De Harmonie Leeuwarden, de Grote Kerk Schiedam, op het Midzomerfestival in Pro Rege (Rotterdam) en op het Festival Klassiek op het Amstelveld (Amsterdam)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén