Klassiek op het Amstelveld

12 & 13 september 2020

Rembrandt Frerichs

Een ongrijpbare persoonlijkheid in de klassieke muziek en een recalcitrante in de geimproviseerde jazz: Rembrandt staat bekend als zeer kundige musicus (pianist, componist) met een indrukwekkende staat van dienst. Hij leerde zijn vader’s muziekwinkel al jong veel verschillende instrumenten bespelen, studeerde later aan het Koninklijk Conservatorium en in New York. Naast het spelen als uitvoerend concert pianist, werpt hij zich op het componeren. Op uitnodiging van festivals is Rembrandt begonnen samen te werken met zowel klassieke top musici als de smaakmakende stemmen uit de wereldmuziek.
Zijn continue onderzoek naar uiteenlopende klankwerelden kan hij mooi kwijt in zijn Rembrandt Frerichs trio: een wekelijks repeterende groep van gelijkgestemden, die steeds weer nieuwe projecten lanceert op onder meer North Sea Jazz en in het Concertgebouw. Rembrandt’s composities worden gespeeld door de actuele voorhoede van de muziekscene, waaronder Liza Ferschtman, Cello 8ctet, Amsterdam Sinfonietta en Hugo Ticciati, waarvoor hij op maat, persoonlijke stukken componeert.

In zijn projecten heeft Rembrandt een rijk gekleurd palet aan groepen tot zijn beschikking: van Iraanse klassieke musici, tot avantgarde jazz en van intieme barokspelers tot grote ensembles.

© Sanne Donders

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén