Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Nora Fischer

Nora Fischer

Met haar speciale interesse in creatieve interpretaties van klassieke composities en een innovatieve benadering van live optreden, heeft de in Amsterdam woonachtige zangeres Nora Fischer een avontuurlijke manier van optreden ontwikkeld. Met haar stem als veelzijdig instrument voert ze zowel muziek uit de zestiende eeuw op alsook talrijke hedendaagse composities die voor haar geschreven zijn.

Nora studeerde aanvankelijk klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam, maar verliet de school vroegtijdig om haar vocale techniek verder te verbreden aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Deze studie stelde haar in de gelegenheid om haar stem te gebruiken voor een bredere variatie aan muzikale genres.

In de afgelopen jaren heeft Nora een wereldwijde manier van optreden ontwikkeld, waarin ze samenwerkt met diverse musici, en componisten als JacobTV, Michel van der Aa, Steve Reich en David Lang. Toekomstige samenwerkingen staan gepland met onder andere componist Louis Andriessen en theaterregisseur Boukje Schweigman. Nora treedt ook regelmatig op als soloartiest, waarbij ze barok, klassieke en hedendaagse repertoire uitvoert.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén