Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Noa Wildschut

Noa Wildschut

“Een wonder aan muzikaliteit, origineel, spontaan, altijd vrij”  (Harald Eggebrecht in de Süddeutsche Zeitung)

Noa Wildschut (2001) is slechts 15 jaar jong, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld.

Noa speelde eerder al samen met inspirerende musici als Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen,  Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist Yoram Ish-Hurwitz.

Noa begon haar vioollessen op vierjarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek en is sinds haar twaalfde leerlinge van Vera Beths op het Conservatorium van Amsterdam.

Noa won diverse prijzen, zoals de eerste prijs in het Internationale Vioolconcours Louis Spohr 2010 (op haar negende) de eerste prijs tijdens de Iordense Viooldagen 2012 (op haar tiende) en de Concertgebouw Young Talent Award 2013 (op haar elfde).

Noa is te gast geweest bij o.a. De Wereld Draait Door, De Tiende van Tijl, Radio 4. De NTR maakte de documentaire ‘Noa11’ over Noa, die in november 2012 werd uitgezonden en de NTR zal Noa de komende jaren blijven volgen voor een grote documentaire. Op TEDxAmsterdam 2016 zal Noa spreken over het belang van muziekonderwijs en haar droom om iets te kunnen betekenen met haar viool, speciaal voor kinderen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén