Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Niek Baar

Niek Baar

De Rotterdamse violist Niek Baar (1991) is momenteel een masterstudent aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn bij Prof. Stephan Picard. Hiervoor studeerde hij bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in juni 2012 zijn Bachelor cum laude afrondde. Ook heeft Niek regelmatig les van Christoph Poppen.

Niek nam met succes deel aan verschillende internationale en nationale concoursen. In juli 2014 was Niek de eerste Nederlandse violist die ooit de finale haalde van het prestigieuze Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig; Niek won hier de derde prijs. Ook won Niek op zijn twintigste de eerste prijs van het Internationale Solo Bach concours in Londen. Eerder won Niek prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours (eerste prijs, regionale en tweede prijs tijdens de Nationale Finale) en het Davina van Wely vioolconcours in 2009, waarin hij finalist was. Tijdens dit laatste concours won Niek ook de prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk.

Op achtjarige leeftijd begon Niek zijn vioolstudie aan de Rotterdamse Muziekschool. Na vijf jaar les te hebben gehad van Merle Hunnego ging hij in de leer bij Mireille van der Wart aan de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium waar hij later op zeventienjarige leeftijd aan de Bachelor opleiding begon. Verder volgde Niek masterclasses van o.a. Anner Bijlsma, Miriam Fried, Liza Ferschtman, Leonidas Kavakos, Boris Kuschnir, Christoph Poppen, Pavel Vernikov en Ivry Gitlis.

Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi ‘ex Vornbaum’, Cremona 1729, hem ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén