Klassiek op het Amstelveld

12 & 13 september 2020

Nederlands Symfonie Project

Het Nederlands Symfonie Project is sinds de oprichting in 2013 een stichting voor de muziekliefhebber en voor de musicus. Het orkest biedt een platform voor getalenteerde musici van de Nederlandse conservatoria en jonge afgestudeerde musici. Elke zomer geeft het Nederlands Symfonie project een reeks concerten en biedt op die manier de deelnemende musici de gelegenheid kennis te maken met meesterwerken uit het symfonisch repertoire en bovendien een uitgelezen mogelijkheid om op hoog niveau orkestervaring op te doen.

Onder leiding van dirigent Pim Cuijpers wordt in minder dan een week het volledige programma ingestudeerd, waarna het programma op diverse locaties in het land wordt uitgevoerd. Geregeld vinden de concerten van het Nederlands Symfonie Project bovendien plaats op de podia van gerenommeerde festivals.

Het Nederlands Symfonie Project werkt ieder jaar samen met een bijzondere solist. Onder hen waren Gregor Horsch, Elvira van Groningen, Anastasia Feruleva, Ramon van Engelenhoven en Lidy Blijdorp. In de zomer van 2019 soleert Eline Hensels, de winnaar van het Nationaal Celloconcours van 2018, met het Nederlands Symfonie Project.

Daarnaast krijgen de concerten van het Nederlands Symfonie Project een multidisciplinaire uitstraling vanwege de samenwerking met een andere kunstdiscipline, zoals dans, beeldende kunst en dichtkunst. Op die manier maakt het Nederlands Symfonie Project de op hoog niveau uitgevoerde, klassieke muziek laagdrempelig toegankelijk voor een breed publiek.

© René Knoop

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén