Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Onder de leden bevinden zich vergevorderde leerlingen van jong-talentklassen of vooropleidingen van de conservatoria, alsmede leerlingen van privédocenten en muziekscholen. Het doel van het orkest is de jonge professionals in de dop op te leiden en concerten te geven op topniveau. De enorme energie, het aanstekelijk enthousiasme en het zeer hoge muzikale en technische niveau van dit jonge orkest overtuigen iedereen.

Het NJSO repeteert iedere zaterdag in het inspirerende Conservatorium van Amsterdam. Het orkest studeert drie programma’s per jaar in. Elk project wordt afgesloten met een reeks concerten op belangrijke podia in Nederland en daarbuiten. De programma’s bestaan uit een bijzondere combinatie van standaard en eigenzinnig repertoire. Solisten zijn van wereldfaam: o.a. Claron McFadden, Bart Schneeman, Cora Burggraaf en Liza Ferschtman verbonden zich aan het orkest. Repetities en concerten staan onder leiding van violist en dirigent Carel den Hertog. Daarnaast worden regelmatig groepsrepetities gehouden onder leiding van specialisten uit onder meer het Concertgebouworkest, het Amsterdam Sinfonietta en het Cello Octet Amsterdam.

Het NJSO wordt doorgaans het beste jeugdstrijkorkest van Nederland genoemd en is een van de belangrijkste leerscholen voor strijktalent op het hoogste niveau.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2018 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén