Klassiek op het Amstelveld

12 & 13 september 2020

Mikhail Zemtsov

Mikhail Zemtsov heeft brilliante carriere ontwikkeld als altviolist, docent en dirigent.
Hij werd geboren in Rusland en kreeg zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson. Daarna studeerde hij altviool, compositie en orkestdirectie aan de conservatoria te Moskou, Hamburg, Maastricht en Vilnius met o.a. Michael Kugel (altviool) en Juozas Domarkas (Master Orkestdirectie).
Mikhail heeft lessen en masterclasses orkestdirectie gevolgd bij Lev Markiz, Gianandrea Noseda, Neeme en Paavo Jarvi, Laurence Foster en Daniel Raiskin.

Mikhail is prijswinnaar van de “1st International Viola Competition” in Wenen en “Elisa Mayer Competition” in Hamburg.
Als solist trad hij op met o.a. het Moskou Conservatorium Kamerorkest, Luxembourg Phiharmonisch, Nationalorkesten van Litouwen, Estland en Mexico, Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Stavanger Symphony (Norwegen), Kamerorkest van Brussel en het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Jarvi, Jaap van Zweden, Dmitri Kitajenko, Leif Segerstam.

Mikhail Zemtsov is veelvuldig te horen op internationale festivals in Europa en Amerika waar hij speelt met o.a.Boris Berezovsky, Misha Maisky, Sarah Chang, Janine Jansen, Julian Rachlin, Leipziger, Jerusalem, Borodin kwartetten.
Hij nam tientallen solo en kamermuziek CDs op voor o.a. Chandos en Sony Masterworks en naam deel aan taalrijke Radio en TV opnamen. In 2016 heeft Mikhail Concerto Rapsody van B. Martinu for Chandos opgenomen met het Nationaalorkest van Estland o.l.v. Neeme Jarvi, deze opname werd uitgebreid geprezen in de internationale pers, o.a. Grammophone Magazin.

Mikhail speelt regelmatig met de Nederlandse gitarist Enno Voorhorst (Duo Macondo) en hij is de altviolist van het Utrecht String Quartet. Samen met zijn vrouw Julia, broer Alexander en dochter Dana heeft hij het Zemtsov Altviool Kwartet opgericht; het kwartet organiseert drie keer per jaar het Zemtsov Altviool Masterclass.

Mikhail is als docent altviool verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het HKU Utrecht”s Conservatorium. Meerdere van zijn studenten zijn laureaat geworden van Nationale en Internationale Concoursen. Mikhail geeft regelmatig masterclassen en werd uitgenodigd als jurylid van Internationale Concoursen, oa het Lionel Tertis Competition 2019.

Mikhail is dirigent van het Young Talent Symphony Orchestra van Codarts/Hellendaal (Rotterdam). Hij heeft regelmatig als dirigent gewerkt met het Utrecht Conservatory Strings, het Atheneum Kamerorkest en de Symphoniorkesten van de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Mikhail heeft als gastdirigent opgetreden met orkesten in Belgie (o.a.met ” I Solisti di Vento”), Spanje, Italie en Latijns – Amerika, hij heeft gewerkt met solisten als Janine Jansen, Dmitri Makhtin, Atar Arad, Gavriel Lipkind, het Malibran Quartet.
Mikhail doceert jaarlijks aan het Kurt Thomas Cursus in het Utrecht’s Conservatorium (orkest directie voor koordirigenten).

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén