Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Levi Schechtmann

Levi Schechtmann

Levi Schechtmann is 16 jaar oud, geboren in Hamburg en speel sinds zijn 7e piano. Piano heeft hij geleerd van L. Botchokovskaia. Sinds 2 jaar studeert Levi als Jongstudent aan de HfMT (Hogeschool voor Muziek en Theater) in Hamburg (Duitsland). Zijn lerares op deze school is momenteel Prof. Julija Botchkovskaia.

Met prachtig positief resultaat heeft hij meegedaan aan veel competities en op zijn 15e zelfs een soloconcert in „Schloss Reinbek“ mogen geven. De prijzen die hij heeft gewonnen? De YAMAHA Prijs 2014 bij het Muziekfestival voor de Jeugd en de Publieksprijs bij Steinway & Sons.

Daarnaast heeft hij 2 keer de beurs van de Oscar Vera Ritter Stichting mogen ontvangen en heeft Levi meerdere malen in de „Laeiszhalle“ van Hamburg gespeeld, in het kader van competities en concerten. Waar hij blij van wordt: kamermuziek, en mocht je je afvragen welke meesters hem het meest inspireren, dan zijn dat pianisten Arthur Robinstein und Glenn Gould en Chopin, Liszt en Rachmaninoff. Levi is een multitalent, want naast piano spelen, speelt hij ook heel graag basketball, evenals andere sporten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2018 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén