Klassiek op het Amstelveld

12 & 13 september 2020

Eline Hensels

Eline Hensels(1998) behaalde in Oktober 2018 de eerste prijs en de publieksprijs van het Nationaal Cello Concours. Zij kreeg les van onder andere Monique Bartels op de Sweelinck academie in Amsterdam en Felix Schmidt op de Royal Academy in London. Momenteel volgt ze lessen bij Alexander Petrasch en Gustav Rivinius.Eline behaalde eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours en de staalbankiersprijs bij het Nederlands Britten Cello Concours. Ze is uitgenodigd op verschillende festivals zoals Delft Chamber Music festival, Grachtenfestival Amsterdam en Festival Wonderfeel.

Ze volgde masterclasses bij onder andere Marcio Carneiro, Charles Watt, Istvan Vardai, Stephan Forck, Bruno Pasquier en Emil Rovner. In 2017 nam zij deel aan de Pablo Casals Academy.

Voor haar studie in Londen ontving ze een Entrance Scholarship van de Royal Academy of Music, de Van denEnde foundation en de fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude te Den Haag. Eline heeft inmiddels met diverse orkesten solistisch opgetreden en tevens solorecitals in o.a. het Concertgebouw Amsterdam gegeven.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén