Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Christiaan Blom – winnaar Koninklijk Concertgebouw Concours

Christiaan Blom is geboren op 6 oktober 2008. Als baby is hij al vroeg in aanraking gekomen met klassieke muziek door o.a. baby Einstein filmpjes en de cusus Muziek op schoot. In groep 3 is Christiaan op aanraden van zijn juffrouw de blokfluitcursus op school gaan volgen met zoals zovelen met hem een groene plastic fluit welke hij nog steeds heeft. De cursus bleek echter al snel te langzaam en te makkelijk te zijn en hij vond een leuke juf van de plaatselijke Muziekschool. Daar in een koud tochtig kamertje heeft hij heel wat fijne fluituurtjes doorgebracht. Toen deze docente Christiaan niet meer verder kon begeleiden heeft hij via de kerk een andere muziekdocent gevonden. Van origine is zij hoboïst maar gelukkig speelde ze ook fluit. Naast het fluiten is hij tevens begonnen met orgellessen bij Andre de Jager.

In 2016 heeft Christiaan meegedaan met de Muziekwedstrijd en kreeg dat jaar een eervolle vermelding. Het jaar erop heeft hij als 8 jarige gewonnen. In 2018 mocht hij wederom meedoen in de finale en werd 4de.

In 2017 heeft de hobodocent het stokje overgedragen aan zijn huidige docente: Bernadette Pollen van het conservatorium in den Haag.  Hij mocht al snel voorspelen voor de Talentklas en is toen aangenomen  Elke zaterdag gaat Christiaan nu enthousiast naar Den Haag. Doordeweeks moet hij zelf hard studeren en oefent hij gemiddeld 1,5 uur per dag.

Sinds januari 2019 is Christiaan gestart op het gymnasium in Dordrecht. Daar zit hij in het schoolorkest en heeft hij het reuze naar zijn zin.

Hij speelt sinds 2017 ook dwarsfluit en is van plan binnenkort traverso te leren spelen. Daarnaast componeert hij graag en heeft inmiddels al een eigen stuk geschreven voor piano, tenorblokfluit en dwarsfluit.

Hij wil ontzettend graag heel goed worden op de blokfluit en de blokfluit nog meer onder de aandacht brengen. Het is een prachtig instrument en wat belangrijk is: iedereen kan het leren en het hoeft niet duur te zijn.

Christiaan promoot muziek maken dan ook graag. Hij is ontzettende fan van Lucie Horsch en Erik Bosgraaf. Het leukst vindt hij samen spelen met de klavecimbel of piano of in een ensemble spelen. Hij is zeer vereerd om in de halve finale te mogen staan van het Concertgebouw Concours.

© Ronald Knapp

Verder Bericht

© 2019 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén