Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Benjamin Farber & Aliza Farber

Benjamin Farber & Aliza Farber

Benjamin Farber (2002) en Aliza Farber (2004) zijn de leerlingen van de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht. Het zijn broer en zus, maar twee verschillende talenten in één duo.  Duo Farber is een nieuw muziekproject dat bekend werd dankzij het programma SuperKids (RTL).

“Hij is ons muzikale leven binnengestormd met zijn verrassend volwassen, volledig diepe spel en bezit geluid van een dramatische piano tot swing.” Zo werd Benjamin geroemd na zijn overwinning in het Prinses Christina Concours 2015.

Daniel Gauthier noemde Aliza “een wonder aan kleurrijk geluid en muzikaliteit. Een rauwe diamant!” tijdens de prijsuitreiking in de Lubeck International Competition.

Beiden begonnen op vijfjarige leeftijd met pianolessen bij Janet Leiblum (The Julliard School, New York). In 2014 begon Benjamin met saxofoonlessen met Yaniv Nachum (Conservatorium van Amsterdam) en na een half jaar werd hij aangenomen op de AMT. Aliza is begonnen met saxofoon in 2015. Vervolgens studeerde ze bij professor Johan van der Linden. Ze hebben masterclasses gevolgd bij Jean-Denis Michat, Daniël Gauthier, Christian Wirth, Michel Supera, Richard Zoledziewski, Candy Dulfer en het Apollo Saxophonequartet uit Manchester.

Na Benjamins successen in het Jong Solistenproject van het Gelders Fanfare Orkest, de Lübeck International Competition en het nationale Prinses Christina Concours 2015 werd Benjamin uitgenodigd voor het World Saxophone Congress & Festival SaxOpen in Strasbourg in Frankrijk, waar hij de jongste deelnemer was. Hij heeft opgetreden als solist met orkest tijdens Klassiek aan de Grift in Veenendaal, het Grachtenfestival in Amsterdam en in het Concertgebouw. In 2017 is Benjamin uitgenodigd voor een solo optreden in Hongarije.

Aliza is al winnaar van verscheidene nationale concoursen als het Prinses Christina Junior Concours, het Maassluis concours, en internationale concoursen in Duitsland en Polen. Haar debuut met orkest was op haar tiende met het Gelders Fanfare Orkest. Na een jaar saxofoon spelen trad Aliza op in het Concertgebouw Amsterdam.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2018 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén