Klassiek op het Amstelveld

14 & 15 september 2019

Alfred Momotenko

Alfred Momotenko-Levitsky (1970) studeerde percussie aan de Sochi College of Art en later aan Moscow State University of Culture and Arts. Het hoofdvak compositie begon bij de meesters Alexander Hrisanide, later Willem Jeths en Roderik de Man aan het Brabants/Fontys Conservatorium. Tijdens zijn masteropleiding volgde hij ook sonologie aan het Koninklijk Conservatorium en studeerde hij cum laude af.

Een greep uit een uitgebreide lijst van composities zijn o.a opdrachten van festivaledities November Music, festival EmuFest 2010, LAC 2010, De Nederlandse Muziekdagen, Gaudeamus Muziekweek en Festival Tromp. Tevens scheppingen voor de officiële opening van Orgelpark Amsterdam en uiteenlopende programma’s van Concertzender, Radio 6, Radio 4 met o.a. “Viertakt”, “Podium” en “Componist van de week” en zijn muziek is met herhaaldelijk gepresenteerd bij TV-programma “Vrije Geluiden” (VPRO). Alfred Momotenko was gast (met o.a. Steve Reich) van het symposium componisten te Noordeinde en de voormalige koningin Beatrix.

Momenteel is de componist actief met de opdracht voor de ZaterdagMatinee / Het Concertgebouw in uitvoering (2017) van Het Nederlands Groot Omroepkoor o.l.v. Sigvards Kļava.

Meer lezen over Alfred Momotenko? Dat kan via deze link.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2018 Klassiek op het Amstelveld

Thema door Anders Norén