Project Description

Zala Kravos werd in juli 2002 geboren in Slovenië, werd ingewijd in de muziek op driejarige leeftijd en kreeg pianolessen vanaf haar vijfde. Toen ze zes was, werd ze toegelaten tot het Conservatorium van de Stad Luxemburg, waar ze diverse diploma’s in piano behaalde (waarvan één met grote onderscheiding), alsook in solfège en muziekanalyse. Ze volgt ook geregeld masterclasses met internationaal gerenommeerde pianisten.

In 2009 en 2011 won ze de gouden medaille op de Concours Luxembourgeois pour Jeunes Solistes. Ze is tevens laureate van enkele internationale wedstrijden, waaronder de Concours Musical de France in 2011, de European Competition for Piano Solo Luxemburg 2014 en de AADGT ‘Passion of Music 2016’ Competition in Carnegie Hall (New York). Sinds haar zesde treedt ze jaarlijks geregeld op voor een publiek, in 13 landen, met inbegrip van China en de VS. Ze gaf reeds meerdere solorecitals, in België, Luxemburg, Slovenië en China. En ze trad ook reeds vaak als soliste op met orkest. In 2013 nam ze een impromptu van Schubert op en een van Chopin voor de jubileum-cd ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de UGDA (Union Grand-Duc Adolphe) in Luxemburg.

Ze studeerde van 2012 tot 2016 aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Maria João Pires, en vervolmaakt er zich dit academisch jaar voort bij Louis Lortie, de nieuwe meester in residentie.