Project Description

Radu Ratering (2004) is geboren in Utrecht en raakte op zesjarige leeftijd in de ban van de piano toen hij de meesterpianist Radu Lupu hoorde optreden. Radu begon zijn pianolessen bij Garry Scheffens in Houten. In 2014 is hij toegelaten tot de Sweelinck Academie in Amsterdam waar hij  bij Marjès Benoist studeerde. Tegenwoordig studeert hij bij Marjès Benoist aan de AMT in Utrecht.

Radu is derde prijswinnaar van de junior YPF Piano Competition 2015, eerste prijswinnaar van het Steinway Pianoconcours 2016, eerste prijswinnaar van het Prinses Christina Concours Zuid 1 in 2017, eerste prijswinnaar van het nationale Prinses Christina Concours 2017 en de winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2017 (één van zijn prijzen is het optreden in het Hoofdprogramma van Klassiek op het Amstelveld).

Hij heeft Masterclasses gevolgd bij Ruth Nye, Diane Andersen en Yingdi Sun.

Hij speelde onder meer naast Lang Lang in het Concertgebouw van Amsterdam tijdens “Lang Lang en 100 pianisten” (2014), op het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam (2015) en op het Piano Duo Festival (2015). 

Radu zit in het tweede jaar van het Gymnasium op het Cals College in Nieuwegein.