Project Description

Jacob Wunsch

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Jacob Wunsch speelt cello sinds hij vier jaar oud was. Hij heeft geleerd bij docenten als Eric Kim, Richard Aaron, Michel Strauss en Wendy Warner. Hij heeft zijn bachelor en Master of music aan de universiteiten van Indiana en Michigan gehaald. Jacob is actief op het gebied van kamermuziek, orkestmuziek en muziekeducatie.

Hij heeft de “Briggs Chambermusic Competition” en de “ASTA (American String Teachers Association) competition” gewonnen. Verder heft hij zowel in Europa als in de Verenigde staten concerten gegeven. Recentelijk heeft hij concerten gegeven met “Ann Arbor Symphony”, “Evansville Philharmonic” en “Owensboro Symphony”.

Mede door verschillende beurzen heeft Jacob Wunsch aan de “Aspen Music Festival and School”, “Colorado College Summer Music” en “Garth Newel Music Center” kunnen deelnemen.

Op dit moment is hij student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast het geven van concerten en zijn studie doet hij onderzoek en schrijft hij transcripties om cello-ensembles van meer repertoire te voorzien.