Project Description

Babylon Quartet

Leonid Nikishin (27), viool
Danielle Daoukayeva (23), viool
Kellen McDaniel (24), altviool
William McLeish (22), cello

Het Babylon Quartet is een jong, maar zeer ontwikkeld en artistiek volwassen ensemble. Het kwartet werd opgericht door studenten aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werkte sindsdien met gerenommeerde docenten en artiesten zoals Janet Krause, Jaap ter Linden, Mikhail Zemtsov, Philippe Graffin, Michel Strauss, Joe Puglia, het Skampa Quartet, het Storioni Trio en het Quiroga Quartet.

De naam Babylon is gekozen omdat het niet de overeenkomsten, maar juist de verschillen zijn die het kwartet zo uniek maken (verwijzend naar het verhaal van de Toren van Babel). De vier leden zijn opgegroeid in vier verschillende landen en hebben elk een totaal andere culturele en sociale achtergrond. Dit leidt in de wereld doorgaans tot allerlei conflicten, maar de kwartetleden halen hun inspiratie en plezier uit deze verschillen!

Als winnaar van De Grote Kamermuziekprijs 2015 werd het Babylon Quartet uitgenodigd op diverse prestigieuze podia in Nederland: Den Haag (Internationaal Kamermuziek Festival), Rotterdam (Jurriaanse Zaal in De Doelen), Amsterdam (Kleine Zaal van het Concertgebouw) en Utrecht (Janine Jansen’s Internationale Kamermuziek Festival in TivoliVredenburg).

In september 2015 is het Babylon Quartet het eerste ensemble dat is toegelaten tot het nieuw ontworpen Masterprogramma “Kamermuziek” aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.