Project Description

Anna Meenderink

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Anna Meenderink (1996) is op haar vijfde begonnen met vioollessen bij de PIVO, een kleuteropleiding voor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op haar negende is zij toegelaten op de Jong Talent-afdeling van dit conservatorium, waar ze studeerde bij Koosje van Haeringen en Kerstin Hoelen. Op dit moment zit Anna in het tweede jaar van de vakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium en studeert zij bij Liesbeth Steffens.

Anna is actief op het gebied van kamermuziek, in verschillende bezettingen, waarmee zij concerten heeft gegeven in onder meer het Concertgebouw en de Anthon Philipszaal. Ook is zij van zes projecten aanvoerder van de altviolen geweest in het Atheneum Kamerorkest. Met dit orkest heeft zij Mozart’s Sinfonia Concertante gesoleerd.

Anna heeft verschillende masterclasses heeft bij onder meer Nobuko Imai, Isabelle van Keulen, Rachel Roberts en Garth Knox.

Anna bespeelt een altviool gebouwd door Roger Hargrave en een strijkstok gebouwd door Johann Stüber die zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds